Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Vegán csokoládé mousse
Vegán csokoládé mousse
Összetevők:
- 70 g érett avokádó
- 70 g banán
- 30 g mogyoróvaj
- 50 g juharszirup
- 15 g kakaópor
- 280 ml zabtej
- 0,5 vaníliarúd
- 2 csipet só
- 150 g zab
- 50 g méz
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
Zabpehely
A zabpelyhet, a mézet és a csipet sóval összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Süssük aranysárgára 190 °C-on körülbelül 8-12 percig.
Csoki mousse
Kaparjuk ki a vaníliarudat, és keverjük össze a többi hozzávalóval, majd turmixgépben pürésítsük finomra. Ezután töltse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront erőteljesen rázza fe. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Vegyes, friss bogyós gyümölcsökkel díszítjük
Ehhez a recepthez ajánljuk
1-2 héten belül