Biztonságos fizetés

Biztonságos fizetés – Online bankkártyás fizetési tájékoztató

A Worldline és partnerei széles körben elterjedt és elfogadott, minden elemében biztonságos virtuális kártyaelfogadási rendszert alkalmaznak. A tranzakció valamennyi résztvevője csak a számára releváns információkhoz jut.

AZ ONLINE VÁSÁRLÁS TOVÁBBI ELŐNYEI:

A vásárlók számára a kártyás fizetés egyszerű és kényelmes.

Az online tranzakciók folyamatosan nyomon követhetőek.

A kereskedő birtokába kizárólag a vásárlóval, vásárlással, termékkel, szolgáltatással kapcsolatos adatok jutnak, míg a bankkártya adatokat csak az Worldline kapja meg – mindez maximális biztonságot nyújt a vásárlónak.

A vásárolt áru/szolgáltatás ellenértéke – a kifizetett összeg – azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján.

A banki fizetőoldal a kötelező biztonsági elemek mellett alkalmazza az úgynevezett 3D Secure biztonsági megoldást, amelyet a MasterCard és a Visa nemzetközi kártyatársaságok dolgoztak ki. A 3D Secure, amely a tranzakciót kezdeményező vásárlónak a Verified by Visa és a MasterCard SecureCode emblémákról azonosítható, a jelenleg elérhető legnagyobb biztonságot biztosítja. A vásárló ugyanis 3D Secure tranzakció esetén – amennyiben a bankkártyája is 3D Secure képes – megadja az internetes vásárlásokhoz használandó egyedi azonosító kódját. Így ezen tranzakciók esetén a fizetési folyamat előtt a kibocsátó bank hitelesítése biztosítja az egyértelmű azonosítást.

MIRE ÉRDEMES ODAFIGYELNI VÁSÁRLÁSKOR?

Kérjük, tanulmányozza át az Elfogadóhely internetes vásárlással kapcsolatos ismertetőjét, a vásárlás kondícióit, a fizetési, illetve szállítási feltételeket.

Tekintse át az Elfogadóhely biztonsági feltételeit.

Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatosan az Elfogadóhelytől kapott információkat!

Gondoskodjon róla, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá!

Érdemes saját böngészőjét folyamatosan frissíteni, naprakészen tartani.

ELFOGADOTT KÁRTYÁK:

  • VISA dombornyomott kártyák
  • VISA Electron kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
  • V PAY kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
  • MasterCard dombornyomott kártyák
  • MasterCard Electronic kártyák, (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)
  • Maestro kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően)

Kizárólag internetes fizetésre kibocsátott kártyák.

A BIZTONSÁGRÓL:

A virtuális POS titkosított (https://) csatornán keresztül képes összekapcsolni az Elfogadóhelyet a vásárlókkal, valamint szintén biztonságos csatornán létesít kapcsolatot az Worldline és az Elfogadóhely.

Az internetes kártyás fizetés technikai lebonyolítását az Worldine hajtja végre, aki a saját platformjával áll ügyfeleink rendelkezésére. 

A banki fizetőoldal RSA 2048 bites titkosítással ellátott tanúsítványt (CA) használ, ami TLS 1.0 csatornán keresztül biztosítja az ott megadásra kerülő adatok teljes körű biztonságát.

A FIZETÉS FOLYAMATA:

A vásárló összeállítja az igényének megfelelő termékekből álló kosarat az internet áruházban, megadja a szállításhoz szükséges információkat, majd a fizetési módnál kiválasztja a bankkártyás fizetést.

A vásárló ezután átirányításra kerül a bank fizetési oldalára. Az ekkor megjelenő, az Worldine emblémáját tartalmazó fizetői oldalon kell megadni a kártyaadatokat (név, kártyaszám, lejárat, 3 jegyű CVC vagy CVV érvényesítési kód).

Amennyiben a fizetésre használt kártya 3D Secure képes, meg kell adni a hitelesítéshez a kibocsátó intézettől kapott azonosítót is.

Ezt követően megtörténik az online engedélykérés a kártya elfogadására. Ha ez sikeres volt, megtörténik a tranzakció.

Végül a rendszer visszairányítja a vásárlót az internet áruházba, ahol a tranzakció eredményességéről értesítést kap.

Amennyiben a vásárlási tranzakció eredményéről részletesebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.