HENDI Profi Line szifon 1 liter

26 990 Ft

Raktáron

HENDI Profi Line szifon
1 liter literes rozsdamentes gasztronómiai szifon
Hideg és meleg alkalmazásokhoz egyaránt használható
Tejszínhab, hideg krémek és desszertek, valamint szószok, pürék, krémlevesek és egyéb konyhatechnológiai célokhoz is ajánlott
75 fokig melegeltartóba is helyezhető
Minden alkatrésze rozsdamentes: rozsdamentes fej és test
3 féle rozsdamentes formázófejjel
Patronbetekerővel
Tisztítókefével
Eldobható habpatronnal használható
HENDI habpatron elérhető kínálatunkban

HENDI Profi Line gasztronómiai szifon
1 literes szifon
Hideg és meleg alkalmazásokhoz is használható gasztronómiai szifon
Rozsdamentes fej és szifontest
Rozsdamentes formázófejek (3 féle)
Tisztítókefét a csomagolás tartalmaz
Háztartási és gasztronómiai használatra egyaránt ajánlott
Kiváló ár / érték aránnyal rendelkező professzionális, rozsdamentes habszifon
A friss tejszínhab, hideg krémek és desszertek mellett használható 70 fokig meleg eljárásokhoz is
Készíthet a szifonnal szószokat, krémeket, leveseket, meleg habokat, püréket, stb
Melegen tartóba helyezhető 75 fokig
Az elkészült tartalmat 14 nap frissen tartja, hűtőszekrényben történő tárolás esetén
Mosogatógépben mosható, könnyen tisztítható
A szifonba maximum 1 liter tejszínhab / folyadék önthető. Töltésenként 2 habpatron (N2O, dinnitrogén-oxid) szükséges
A habszifonba lehetőség van kevesebb tejszínt / folyadékot is tenni, ebben az esetben 0,5 literenként szükséges 1 habpatron betekerése
Bármilyen márkájú habpatronnal használható, habpatron nélkül szállítjuk
1 év HENDI garancia

Márka: HENDI
Termékkód: 588024
Űrtartalom: 1 liter
Magasság: 330
Átmérő: 98
Test anyaga: rozsdamentes acél
Fej anyaga: rozsdamentes acél
Eljárás: hideg / meleg
Mosogatógépben mosható: igen
Súly: 1,17 kg
EAN kód: 8711369588024
VTSZ szám: 73239300
A használati útmutató letöltéséhez kattintson ide.
Köszönjük, hogy a Hendi cég magas minőségű, többfunkciós tejszínhab szifonját választotta. Ennek a készüléknek a segítségével Önök egy sor könnyű krémet, édes és savanyú gyümölcspépet, valamint szószt tudnak készíteni. A Hendi tejszínhab szifonjába némelyik összetevőt, pl. gyümölcslevet, kávét, csokoládé sziru- pot, vanília krémet, joghurtot stb. bele lehet tenni, feltéve ha nem tartalmaz oldhatatlan anyagot! A minőségi garancia kizárólag a Hendi cég patronjainak használata esetén érvényes.
Az első használat előtt, kérjük, alaposan ismerkedjen meg a kezelési útmutatóval!
1. BIZTONSÁGI SZABÁLYOK
Amennyiben nem tartják be az utasításban, ezzel a jellel jelölt figyelmeztetéseket, az a kezelő személyzet és kívül- álló személyek sebesüléséhez, valamint a szifon és más vagyontárgyak sérüléséhez vezethet.
A gyártó, valamint az eladó nem vállalnak felelősséget az utasítás be nem tartása miatt bekövetkezett károkért.
FIGYELMEZTETÉS - MAGAS NYOMÁS VESZÉLYE
A megtöltött szifonban és a patronban nagy nyomás ural- kodik. Tilos a teljesen vagy részben megtöltött szifont ki- nyitni, és /vagy a teli vagy részben kiürült patron kiszúrni – robbanásveszély!
1. Tartsa meg a kezelési útmutatót, hogy el lehessen ke- rülni a helytelen kezelést és használatot. A szifon ki- zárólag a jelen kezelési útmutatóban megadott célokra szolgál.
2. A feltöltött szifon és a gázzal töltött patron nyomás alatt vannak, a kezelésük különösen szigorú biztonsági szabályok betartását igényli.
3. A patronokra vonatkozó biztonsági utasítások a csoma- goláson találhatók.
4. A Hendi szifont és a patront tartsa a gyermekektől el- zárva.
5. Biztonsági okokból nem szabad a szifon fölé hajolni, és a patron tartóját „magunktól elfelé” kell tartani, ami- kor becsavarja a patront. Kérjük, figyeljen arra, hogy a szifon feje szorosan meg legyen húzva, mielőtt bele- csavarja a patront.
6. A Hendi fejet könnyen rá lehet csavarni a függőleges helyzetben álló palackra. Figyeljen rá, hogy ne szakítsa meg a menetet.
7. A Hendi mindkét alkatrészét könnyen össze lehet rak- ni, ezért nincs szükség erő alkalmazására.
8. Semmi esetre sem szabad használnia szifont, ha az sé- rült. Ha leejti a szifont, azt az ismételt használat előtt a Hendi képviselőjének ellenőriznie kell.
9. A Hendi szifon kinyitása előtt meg kell nyomni a kart, és addig kell tartani, amíg a sziszegő hang meg nem szű- nik, ami a gáz teljes távozását jelzi.
10. A Hendi szifont védeni kell a magas hőmérséklettel szemben (sütő, napsugárzás, kályha, mikrohullámú sütő stb.).
11. A szifonba és/vagy annak elemeibe történő beavatko- zás a gyártó/ szállító által kiadott garancia elvesztésé- vel jár.
12. A tartalom nem lehet melegebb 75°C-nál.
. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ
(lásd a csomagolás kihajtható oldalain lévő ábrákat)
mennyiben nem tartják be az utasításban, ezzel a jellel je- lölt figyelmeztetéseket, az a kezelő személyzet és kívülálló személyek sebesüléséhez, valamint a szifon és más vagyon- tárgyak sérüléséhez vezethet.
A gyártó, valamint az eladó nem vállalnak felelősséget az utasítás be nem tartása miatt bekövetkezett károkért.
1. Ha először használja a szifont, vagy ha azt egy idő óta nem használta, öblítse át az üveget langyos, majd hideg vízzel, mielőtt megtölti tej- színnel.
2. Töltse meg az üveget megfelelően hűtött, 30% zsírtartalmú friss tejszinnel vagy más folyadékkal, a recept szerint. (1. abra). Soha ne töltsön az üvegen látható jelölésnél több tejszínt az palackba (a szifon fajtájától függően 0,25, 0,5 vagy 1 liter). Ha édesíteni kell a tejszínt, ajánljuk, hogy cukorszirupot használjon. Cukor vagy sűrítő anyag használata esetén, előbb azt teljesen el kell kever- ni, és fel kell oldani egy kevés tejszínben, ami megelőzi csomók keletkezését.
IGYELMEZTETÉS - MAGAS NYOMÁS VESZÉLYE
A 0,5 l-es szifont 0,5 l tejszínnel töltse meg, és csak egy pat- ront csavarjon bele.
A 1 l-es szifont 1 l tejszínnel töltse meg, és két patront csa- varjon bele.
TILOS ETTŐL ELTÉRŐ MENNYISÉGŰ TEJSZÍNT ÉS DARAB- SZÁMÚ PATRONT HASZNÁLNI – robbanásveszély!
3. Győződjön meg róla, hogy a tömítés megfelelő helyzetben van, és
szorosan illeszkedik a fejhez (1. ábra). Majd egyenletesen és erősen csavarja fel a fejet a palackra, a következő tanácsoknak megfelelően: csavarja el a fejet az óramutató járásának megfelelő irányban, egé- szen ellenállásig, majd csavarjon rajta még egy negyed fordulatot. Fi- gyeljen arra, hogy ne szakítsa meg a menetet! (2. ábra).
FIGYELMEZTETÉS - ROBBANÁSVESZÉLY
Győződjön meg róla, hogy a fej tömítése jól van a fejbe beté- ve, és nem sérült. TILOS AZ EREDETITŐL ELTÉRŐ TÖMÍTÉ- SEKET HASZNÁLNI
FIGYELMEZTETÉS - ROBBANÁSVESZÉLY
Győződjön meg róla, hogy a fejben és a szifon palackján ta- lálható menetek épek.
TILOS FEJET ÉS/VAGY A PALACKOT HASZNÁLNI, HA A RAJTUK LÉVŐ MENET SÉRÜLT.
4. Tegyen be egy, a Hendi cég által gyártott patront (N O) a patrontartóba, az ábrán látható módon (1. ábra). 2
5. Csavarja fel a tartót a patronnal együtt a bemenő szelepre egészen addig, amíg a gáz bele nem áramlik a palackba, miközben szisze- gő hang hallható (3. ábra). Egy feltöltéshez egy patront használ- jon (az 0.95 literes szifon feltöltéséhez 2 patront). Erősen rázza fel a szifont 4-5-ször, függőleges irányban. Hűtött, könnyű tejszín vagy más keverék használata esetén, tízszer kell megrázni a palackot. Csavarja le a patron a tartóval (4. ábra). A lecsavaráskor könnyű, sziszegő hang hallatszik. Vegye ki, és dobja ki az elhasznált patront. A Hendi cég által gyártott patronok minőségi acélból készültek, és új- rahasznosíthatók.
FIGYELMEZTETÉS - ROBBANÁSVESZÉLY
Győződjön meg róla, hogy a fej tömítése jól van a fejbe beté- ve, és nem sérült. TILOS AZ EREDETITŐL ELTÉRŐ TÖMÍTÉ- SEKET HASZNÁLNI
FIGYELMEZTETÉS!
Ha az üres patront a fejre csavart tartóban hagyja, azzal tönkreteszi a szelep tömítését. Miután feltöltötte a szifont gázzal, mindig csavarja ki a tartót a kiürült patronnal.
6. A tejszínhab adagolásakor tartsa a szifont függőleges helyzetben (a dekoráló fúvókával lefelé), körülbelül 1 cm távolságban a de- korálandó felülettől. Majd könnyedén húzza meg a kart (4. ábra). Ha a tejszínhab nem elég kemény, még egyszer fel kell rázni a pa- lackot a benne lévő tejszínnel. Viszont nem kell minden adago- lás előtt újra felrázni. A tejszínhabbal megtöltött szifont hűtőgép- ben kell tárolni, de soha nem mélyhűtőben vagy fagyasztóban. Mielőtt beteszi a szifont a hűtőszekrénybe, vegye le az adagoló feltétet a fejről,öblítse át langyos vízzel, és tegye vissza a fejre. A hűtőben tá- rolt palack tartalma néhány napig friss marad.
3. FONTOS TANÁCSOK
Ne felejtse el a következőket:
1. A jobb eredmény érdekében, mielőtt megtölti a szifont, le kell azt hű-
teni hideg vízben vagy hűtőszekrényben.
2. Kizárólag oldható összetevőket szabad használni. Édesítéshez leg-
jobb cukorszirupot vagy folyékony édesítőszert használni. A cukrot vagy őrölt sőt előzetesen teljesen fel kell oldani hideg vízben vagy tejszínben. Kizárólag porított vagy folyékony összetevőket használ- jon. Az oldhatatlan anyagok, mint magok, pép stb., akadályozzák a leeresztő szelep mozgását, vagy a szifont hibás működését okozhat- ják. Különböző keverékek használata esetén használjon sűrű szitát, ami visszatartja a magokat vagy a pépet.
3. A tejszínhab szifon kitűnően használható hideg gyümölcspépek, (me- leg) szószok vagy habok készítéséhez. A habszifonban ne tároljon erő- sen savas folyadékokat, például alma-, citrom- vagy narancslevet.
4. Ha túl erősen rázza fel a palackot, túl kemény tejszínhab keletkezik, elveszti lágy állagát, ezért is nem szabad így tenni! Nem szabad a szifont minden adagolás előtt felrázni. Alaposabban és gyakrabban a könnyű tejszínt, valamint a tejszínből és más folyadékokból álló keve- rékeket kell felrázni.
5. A szifont használatakor függőlegesen kell tartani (a dekorá- ló fúvókával lefelé). Egyébként a gáz elillan, és a tejszín egy része a szifonban marad.
6. Jobb eredmény ad, ha a desszertet rögtön a hab szifonból való kitöl- tése után feltálalja.
7. Cserealkatrészek ügyében, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az eladóval,
vagy közvetlenül a Hendi céggel.
8. Kizárólag eredeti, a Hendi tejszínhab szifonhoz készült cserealkatré-
szeket használjon. Soha nem a cserealkatrészeket a Hendi cég más termékeihez használni, vagy más gyártó által készített alkatrészeket alkalmazni. A Hendi cég termékeit a fejen, a patron tartóján, valamint a palack alján elhelyezett áruvédjegy különbözteti meg.
9. Javításhoz mindig be kell küldeni a komplett készüléket (fejet + palackot).
4. HIBAKERESÉS ÉS -ELHÁRÍTÁS
A patron nem szúródik fel a becsavaráskor:
Nem megfelelő patront használt, vagy nem jól helyezte be a patront. Ki- zárólag a Hendi cég által gyártott, egyszer használatos patront használ- jon, és a tartóba az 1. ábrán látható módon helyezze a patront.
A kart nem nyomták meg, ennek ellenére a tejszínkifolyik a szelepen, és nem lehet megállítani:
a) Az olyan összetevők, mint a porcukor, sűrítő, pép stb. nem oldódtak
fel teljesen, és blokkolják a szelepet. Fordítsa el a szifont 180 fokkal (szelepével felfelé), állítsa a konyhai munkalapra, és várja meg, amíg a tartalma lefolyik az aljára. Szorosan takarja be a fúvókát egy töröl- közővel, majd óvatosan nyomja meg a kart, hogy kiengedje a gázt, és mindaddig tartsa benyomva, amíg a sziszegő hang meg nem szűnik, majd csavarja le a fejet, tisztítsa ki a szelepet, szűrje le a palack tar- talmát, és újra töltse meg a szifont.
b) A leeresztő szelep tönkrement. Küldje be a készüléket a Hendi céghez vagy egy szervizbe.
A patron becsavarásakor a gáz elszökik a palack és a fej között.
a) Hiányzik a fej tömítése. Tegye fel a tömítést a fejre.
b) A fej tömítése tönkrement. Tegyen be új tömítést.
c) A fej nincs kellően szorosan becsavarva. Alaposan csavarja fel a fejet a
palackra, a Kezelési útmutató fejezetben megadottak szerint.
d) A palack felső pereme sérült. Küldje be a készüléket a Hendi céghez
vagy egy szervizbe.
Az elkészült tejszínhab folyékony:
a) Nem rázták fel eléggé erősen vagy elég sokszor a szifont. Rázza fel újra a szifont.
b) A kar megnyomásakor nem fejjel lefelé tartotta a szifont. Mielőtt be- nyomja a kart, mindig fordítsa meg 180 fokkal a szifont (a dekoráló fúvóka lefelé legyen irányítva!)
A tejszín túl sűrű,és szanaszét spriccel, amikor megnyomják a kart:
A szifont túl sokszor rázták fel. Nem szabad minden használat előtt, túl intenzíven felrázni.
FONTOS: Ne próbálja önhatalmúlag átalakítani a szifont. Ha a kezelési útmutató alapján nem tudja megoldani a problémát, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Hendi céggel vagy egy szervizzel.
Tisztítás
Mielőtt kinyitja a szifont, teljesen ki kell engedni a nyomást a kar meg- nyomásával, mindaddig, amíg a szelepen gáz vagy tejszín jön ki. Az edénybe maradhat egy kevés tejszín (maximum egy kanál folyékony tejszín). A Hendi szifont az 1., 2. és 3. számmal jelölt műveleteket kell végrehajtani:
1. Csavarja le a fejet, és vegye ki a tömítést, valamint a dekorá- ló fúvókát. Tartsa meg a szelep végét a fejen kívül, és ugyanakkor a másik kezével csavarja ki a fúvóka végét.
2. Alaposan tisztítson ki minden alkatrészt külön-külön egy enyhe tisz- títószerrel és kefével
3. Várja meg, amíg az alkatrészek megszáradnak, majd rakja össze.
4. Tisztításkor csak azokat az alkatrészeket szerelje ki, amelyek az 5.
ábrán láthatók.
5. A palack mosásához ne használjon semmilyen éles tárgyat.
6. A Hendi szifon semelyik alkatrészét ne mosogassa mosogató-
gépben, kivéve azokat, amelyek rozsdamentes acélból készültek. A Hendi szifon műanyagból készül alkatrészei közül egyiket se moso- gassa/merítse 40°C/104°F-nál melegebb hőmérsékletű vízbe.
5. GARANCIA
A hibás szifont (anyag- vagy gyártási hiba) a vásárlás dátumától számí- tott 12 hónapon belül térítés mentesen megjavítják (a szállítási költség a vásárlót terheli), a vásárlást igazoló dokumentum alapján.
A garancia nem terjed ki az olyan hibákra, amelyek mechanikai sérülés, a készülék helytelen használata, illetve sérült / elkopott alkatrészek al- kalmazása miatt keletkezett tönkremenetel következményei.
A szifon megfelelő működése érdekében kizárólag eredeti alkatrészeket szabad használni. A garancia nem érvényes a készülék helytelen kezelése, illetve olyan sérülés és tönkremenetel esetén, amelynek oka a jelen kezelési útmutató és a benne foglalt biztonsági
szabályok figyelmen kívül hagyása és/vagy nem megismerése. További információkat az alábbi weblapon talál: www.szifonbolt.hu
- Változások, nyomtatás és nyomdai hibák fenntartva.

Köszönjük, hogy vásárlását a Szifonboltból tervezi!
Akár új habszifont, szódaszifont vagy hozzá való habpatront, szódapatront vásárolna, akár kiegészítőt vagy alkatrészt keres meglévő szifonjához igyekszünk a legjobb és leggyorsabb kiszolgálást nyújtani Önnek.

Szállítási idők:

Raktáron lévő termékeinket 1-4 munkanapon belül szállítjuk.
Ha a kiválasztott termék nincs raktáron kérjük iratkozzon fel az értesítő e-mail-re és azonnal értesítjük amint elérhető lesz.

Szállítási lehetőségek:

Házhozszállítás (GLS): 1 290 Ft, 25 000 Ft feletti rendelések esetén ingyenes.
GLS Csomagpont / csomagautomata: 990 Ft, 25 000 Ft feletti rendelések esetén ingyenes
Személyes átvétel: 490 Ft, 25 000 Ft feletti rendelések esetén ingyenes

Fizetési lehetőségek:

Bakkártyával online: a fizetési mód ingyenes
Előre utalás: Díjbekérő alapján / a fizetési mód ingyenes
PayPal online: a fizetési mód ingyenes
Utánvétel: fizetés a GLS futár részére, kézbesítéskor bankkártyával vagy készpénzben / a fizetési mód díja 290 Ft

Számlázás:

Minden rendelésről számlát állítunk ki.
Magánszemélyek és cégek is, regisztráció nélkül vásárolhatnak.
A cégnévre történő vásárláskor a pénztár folyamatnál az adószám mező a cégnév kitöltését követően megjelenik és kitöltése szükséges.
Cégnévre történő vásárlás esetén a számlán csak a cégnév, adószám és cím szerepel.
Minden számla hagyományos bizonylatként kerül kiküldésre a rendelési folyamat során megadott e-mail címre.
A számla egyben garanciajegyként is használható.

Ha bármi kérdése merülne fel forduljon hozzánk, szívesen várjuk!

E-mail: info@szifonbolt.hu
Telefon: 06 1 769 6333

KIEGÉSZÍTŐK

A termék nem található