Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Szarvasgombás hollandi mártás
Szarvasgombás hollandi mártás
Összetevők:
- 200 g vaj
- 50 g szarvasgomba olaj vagy szarvasgomba vaj
- 100 ml alaplé
- 10 ml ecet
- 10 ml citromlé
- 10 ml fehérbor
- 4 tojássárgája
- 1 db tojás
- 1 csipet xantángumi
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L gasztronómiai habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
A vajat felforrósítjuk az alaplével, az ecettel, a borral, a lime levével és a fűszerekkel. A sárgáját és a tojást összekeverjük a xantángumival, majd a felmelegített vajas keverékhez keverjük.
Öntse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy gasztronómiai habszifon készülékbe. Csavarjon rá 1 db habpatront és rázza meg körülbelül 12-szer.
Gasztronómiai habszifon készülékében a mártás 70°C-os vízfürdőben három-négy órán keresztül melegen tartható.
Ehhez a recepthez ajánljuk
1-2 héten belül