Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Meleg csokoládés mousse
Meleg csokoládés mousse
Összetevők:
- 200 g étcsokoládé, 66%
- 75 g vaj
- 40 ml tej
- 20 g cukorszirup
- 10 ml ecet
- 3 tojás (150 g pasztőrözött)
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L gasztronómiai habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
A csokoládét felolvasztjuk a vajjal, a tejjel és az almaecettel. Ezután a tojásokat turmixgépben a cukorsziruppal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vajas és csokis keveréket.
Ha szükséges, ízesítsük almaecettel és cukorsziruppal.
Öntse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy gasztronómiai habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront rázza fel 12-14-szer.
Ezután egy vízzel megtöltött edénybe helyezze gasztronómiai készülékét melegítse fel 69 °C-ra. A készülék sous vide medencében vagy bain-marie-ben is melegíthető.
Először tálaljon egy gombóc vanília fagylaltot egy tálba. A vanília fagylaltot teljesen befedjük az csokoládéhabbal, és a tetejére kenjük egy kevés olívaolajat és tört mandulát.
Ehhez a recepthez ajánljuk
1-2 héten belül