Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Meleg csokoládés mousse

Meleg csokoládés mousse

Összetevők:

Amire szüksége lesz:

habszifon-ikon-1

A csokoládét felolvasztjuk a vajjal, a tejjel és az almaecettel. Ezután a tojásokat turmixgépben a cukorsziruppal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vajas és csokis keveréket.

Ha szükséges, ízesítsük almaecettel és cukorsziruppal.

habszifon-ikon-2

Öntse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy gasztronómiai habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront rázza fel 12-14-szer.

Ezután egy vízzel megtöltött edénybe helyezze gasztronómiai készülékét melegítse fel 69 °C-ra. A készülék sous vide medencében vagy bain-marie-ben is melegíthető.

habszifon-ikon-3

Először tálaljon egy gombóc vanília fagylaltot egy tálba. A vanília fagylaltot teljesen befedjük az csokoládéhabbal, és a tetejére kenjük egy kevés olívaolajat és tört mandulát.

Ehhez a recepthez ajánljuk