Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Krémes tésztaszósz

Krémes tésztaszósz

Összetevők:

Amire szüksége lesz:

habszifon-ikon-1

A finomra vágott medvehagymát és a fokhagymát vajban keverjük áttetszővé. Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Ezután adjuk hozzá a natúr krém sajtót, és lassú tűzön pároljuk körülbelül 5 percig.

habszifon-ikon-2

Keverje össze a xantán gumival, és szűrje le a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy gasztronómiai habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront rázza fel 12-14-szer, és melegen tálalja, vagy tartsa melegen 75°C-os vízfürdőben.

habszifon-ikon-3

Tipp:

Az alapszósz villámgyorsan módosítható friss alapanyagok hozzáadásával! Így számtalan tésztaételt varázsolhat ugyanazzal az alappal – a spagetti con spinacitól a tagliatelles carbonara változatig.

Ehhez a recepthez ajánljuk