Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Krémes tésztaszósz
Krémes tésztaszósz
Összetevők:
- 20 g vaj
- 60 g medvehagyma
- 4 g fokhagyma
- 20 g liszt
- 300 ml alaplé
- 100 ml sűrű tejszín
- 0,25 tk. xantán gumi
- 60 g natúr krémsajt
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L gasztronómiai habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
A finomra vágott medvehagymát és a fokhagymát vajban keverjük áttetszővé. Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Ezután adjuk hozzá a natúr krém sajtót, és lassú tűzön pároljuk körülbelül 5 percig.
Keverje össze a xantán gumival, és szűrje le a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy gasztronómiai habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront rázza fel 12-14-szer, és melegen tálalja, vagy tartsa melegen 75°C-os vízfürdőben.
Tipp:
Az alapszósz villámgyorsan módosítható friss alapanyagok hozzáadásával! Így számtalan tésztaételt varázsolhat ugyanazzal az alappal – a spagetti con spinacitól a tagliatelles carbonara változatig.
Ehhez a recepthez ajánljuk
1-2 héten belül