Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Kókuszhab
Kókuszhab
Összetevők:
- Kókuszhabhoz:
- 100 g kókuszreszelék
- 200 ml tej
- 300 ml tejszín + 100 ml tejszín
- 1 púpozott evőkanál habpor
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kókuszlikőr
- Csokoládé krémhez:
- 4 tojás sárgája
- 3 evőkanál porcukor
- 100 g olvasztott tejcsokoládé
- 100 ml tej
- 1 evőkanál rum
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
A kókuszreszeléket a tejjel és 300 ml tejszínnel összekeverjük, alaposan turmixoljuk, keveréket szűrőn keresztül átszűrjük. A visszamaradt kókuszreszeléket félretesszük.
A kókuszos tejszínt habporral, porcukorral, kókuszlikőrrel és a maradék tejszínnel összekeverjük, töltse a keveréket habszifonba töltjük. Csavarjon rá 1 db habpatront. Tálalás előtt 4-5 alkalommal rázzuk fel.
A tojások sárgáját porcukorral, olvasztott csokoládéval, tejjel összekeverjük, gőz fölött besűrítjük. Összekeverjük a visszamaradt kókuszreszelékkel, rummal. A csokoládés kókuszkrémet üvegtálkákba adagoljuk, rumosmeggyel, kókuszhabbal tálaljuk.
Ehhez a recepthez ajánljuk
Raktáron