Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Édesburgonya hableves

Édesburgonya hableves

Összetevők:

Amire szüksége lesz:

habszifon-ikon-1

Az édesburgonyát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon áttetszővé pároljuk. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a kockára vágott paradicsomot, öntsük le a zöldségalaplével, és közepes lángon főzzük kb. 20 perc alatt puhára.

habszifon-ikon-2

Hozzáadjuk a tejszínhabot és a keveréket pürésítjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

habszifon-ikon-3

Öntse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy gasztronómiai habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront erőteljesen rázza fel. Tartsa a gasztronómiai készüléket melegen, maximum 75 °C-on állandó hőmérsékleten vízfürdőben vagy bain marie készülékben. Tálalás előtt még egyszer erősen rázza fel.

Ehhez a recepthez ajánljuk