Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Édesburgonya hableves
Édesburgonya hableves
Összetevők:
- 100 ml tejszín
- 1 g só
- 1 g bors
- 1 ml citromlé
- 15 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 ml zöldségalaplé
- 40 g hagyma
- 200 g édesburgonya
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L gasztronómiai habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
Az édesburgonyát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon áttetszővé pároljuk. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a kockára vágott paradicsomot, öntsük le a zöldségalaplével, és közepes lángon főzzük kb. 20 perc alatt puhára.
Hozzáadjuk a tejszínhabot és a keveréket pürésítjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Öntse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy gasztronómiai habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront erőteljesen rázza fel. Tartsa a gasztronómiai készüléket melegen, maximum 75 °C-on állandó hőmérsékleten vízfürdőben vagy bain marie készülékben. Tálalás előtt még egyszer erősen rázza fel.
Ehhez a recepthez ajánljuk
1-2 héten belül