Császármorzsa

Összetevők:

Amire szüksége lesz:

habszifon-ikon-1

Keverjük össze az összes hozzávalót, hogy sima tésztát kapjunk. Szükség esetén édesítsük. Öntse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy 0,5 literes habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront, és erőteljesen rázza fel.

habszifon-ikon-2

Felolvasztunk 1 evőkanál vajat egy forró serpenyőben. Egyenesen a forró serpenyőbe öntjük a tésztát, és a tetejére szórjuk a rumos mazsolát. Hagyja a keveréket közepes lángon sütni, és fordítsa meg, amikor a tészta aranybarna.

habszifon-ikon-3

A második oldalát megsütjük, majd két kanál segítségével szaggatjuk a tésztát.

Forrón porcukorral és almaszósszal tálaljuk.

Tipp

A tészta akár 10 napig is eltartható a hűtőszekrényben anélkül, hogy összeesne vagy bőrképződést okozna.

Egy 1 l-es habszifon készülék használata esetén duplázza meg a hozzávalókat, csavarjon fel egymás után 2 db habptaront, és minden habpatron beterkerés után erőteljesen rázza fel a készüléket. Ha 0,25 l-es habszifont használ, felezze el a hozzávalókat, és csavarjon rá 1 db habpatront.

Ehhez a recepthez ajánljuk