Császármorzsa
Összetevők:
- 220 ml tej
- 3 db tojás
- 1 g só
- 180 g liszt
- 50 g porcukor
- 4 g sütőpor
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
Keverjük össze az összes hozzávalót, hogy sima tésztát kapjunk. Szükség esetén édesítsük. Öntse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy 0,5 literes habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront, és erőteljesen rázza fel.
Felolvasztunk 1 evőkanál vajat egy forró serpenyőben. Egyenesen a forró serpenyőbe öntjük a tésztát, és a tetejére szórjuk a rumos mazsolát. Hagyja a keveréket közepes lángon sütni, és fordítsa meg, amikor a tészta aranybarna.
A második oldalát megsütjük, majd két kanál segítségével szaggatjuk a tésztát.
Forrón porcukorral és almaszósszal tálaljuk.
Tipp
A tészta akár 10 napig is eltartható a hűtőszekrényben anélkül, hogy összeesne vagy bőrképződést okozna.
Egy 1 l-es habszifon készülék használata esetén duplázza meg a hozzávalókat, csavarjon fel egymás után 2 db habptaront, és minden habpatron beterkerés után erőteljesen rázza fel a készüléket. Ha 0,25 l-es habszifont használ, felezze el a hozzávalókat, és csavarjon rá 1 db habpatront.