Crème Brûlée hab
Összetevők:
- 110 g juharszirup
- 200 ml sűrű tejszín
- 100 ml tej
- 0,5 vaníliarúd
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 3 tojássárgája
- 2 db banán
- 30 g vaj
- 100 ml maracujalé
- 1 lime
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L gasztronómiai habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
80 g juharszirupot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd tejszínnel és tejjel meglocsoljuk. Kaparjuk ki a vaníliarudat, és adjuk hozzá a velőt és a rudat, a fahéjat és a sót a tejhez és a tejszínhez. A tojásokat szétválasztjuk, közben forraljuk a tejszínes-tejszínes keveréket. A tojássárgáját egy fémtálba tesszük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a forrásban lévő folyadékot. Keverje a masszát vízfürdő felett, amíg a keverék kissé besűrűsödik.
Ezután tegyük a tálat hideg vízbe, és hűtés után töltse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront és rázzuk fel erőteljesen. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Banán és maracuja karamell
A maradék 30 g juharszirupot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd vajjal meglocsoljuk, és hozzáadjuk a maracuja levét. Adjuk hozzá a csiszolatot és a lime levét. Közepes lángon addig pároljuk, amíg az állaga krémes lesz. Ezután a banánt durvára vágjuk, és belekeverjük a karamellbe.
Díszítsük friss bazsalikommal és áfonyával.