Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Crème Brûlée hab

Crème Brûlée hab

Összetevők:

Amire szüksége lesz:

habszifon-ikon-1

80 g juharszirupot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd tejszínnel és tejjel meglocsoljuk. Kaparjuk ki a vaníliarudat, és adjuk hozzá a velőt és a rudat, a fahéjat és a sót a tejhez és a tejszínhez. A tojásokat szétválasztjuk, közben forraljuk a tejszínes-tejszínes keveréket. A tojássárgáját egy fémtálba tesszük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a forrásban lévő folyadékot. Keverje a masszát vízfürdő felett, amíg a keverék kissé besűrűsödik.

Ezután tegyük a tálat hideg vízbe, és hűtés után töltse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront és rázzuk fel erőteljesen. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

habszifon-ikon-2

Banán és maracuja karamell

A maradék 30 g juharszirupot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd vajjal meglocsoljuk, és hozzáadjuk a maracuja levét. Adjuk hozzá a csiszolatot és a lime levét. Közepes lángon addig pároljuk, amíg az állaga krémes lesz. Ezután a banánt durvára vágjuk, és belekeverjük a karamellbe.

habszifon-ikon-3

Díszítsük friss bazsalikommal és áfonyával.

Ehhez a recepthez ajánljuk