Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Churros csokoládés fahéjas mousse-szal

Csokoládás fahéjas mousse-szal
Churros

Összetevők:

Amire szüksége lesz:

habszifon-ikon-1

Csokoládés fahéjas mousse

130 ml tejet, 1 teáskanál fahéjat, rumot, juharszirupot, tejszínt, étcsokoládét és csipet sót egy serpenyőben folyamatosan kevergetve addig melegítünk, amíg sima nem lesz. Öntse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy gasztronómiai habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront, és erőteljesen rázza fel. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

habszifon-ikon-2

Churros

Forraljuk fel a maradék tejet, a vajat, a cukrot és a fűszereket. Ezután belekeverjük a lisztet, és addig keverjük, amíg a massza elválik az edénytől. Ezután lassan keverjük hozzá a tojásokat, hogy ne képződjenek csomók. A masszát csillaggyűrűvel ellátott csőzsákba töltjük, és az olajat egy serpenyőben kb. 170 °C forrósítjuk. A (kb. 15 cm hosszú) churrot közvetlenül a forró olajba öntjük, és kisütjük. Ezután forgassuk meg a sült churrost fahéjban és cukorban.

habszifon-ikon-3

Meglocsoljuk egy kevés folyékony csokoládéval.

Ehhez a recepthez ajánljuk