Csokoládás fahéjas mousse-szal
Churros
Összetevők:
- 230 ml tejszín
- 230 ml tej
- 100 g étcsokoládé pasztilla
- 1,5 tk. fahéj
- 10 ml rum
- 30 g juharszirup
- 2 csipet só
- 25 g vaj
- 15 g cukor
- 1/4 narancshéj
- 60 g liszt
- 2 db tojás
- 1 L olaj
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L gasztronómiai habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
Csokoládés fahéjas mousse
130 ml tejet, 1 teáskanál fahéjat, rumot, juharszirupot, tejszínt, étcsokoládét és csipet sót egy serpenyőben folyamatosan kevergetve addig melegítünk, amíg sima nem lesz. Öntse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy gasztronómiai habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront, és erőteljesen rázza fel. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Churros
Forraljuk fel a maradék tejet, a vajat, a cukrot és a fűszereket. Ezután belekeverjük a lisztet, és addig keverjük, amíg a massza elválik az edénytől. Ezután lassan keverjük hozzá a tojásokat, hogy ne képződjenek csomók. A masszát csillaggyűrűvel ellátott csőzsákba töltjük, és az olajat egy serpenyőben kb. 170 °C forrósítjuk. A (kb. 15 cm hosszú) churrot közvetlenül a forró olajba öntjük, és kisütjük. Ezután forgassuk meg a sült churrost fahéjban és cukorban.
Meglocsoljuk egy kevés folyékony csokoládéval.