Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Cheese mousse
Cheese mousse
Összetevők:
- 200 ml tejszín
- 150 g kéksajt
- pár szem magozott meggy
- 1 szelet piskota
- vaj
- őrölt bors
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L gasztronómiai habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
A friss tejszínt serpenyőben felforrósítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a kéksajtot. Hagyjuk fokozatosan felolvadni. Sózzuk és borsozzuk. A keveréket szűrőn keresztül átszűrjük.
A keveréket hűtse le 70 fokra, majd töltse a keveréket egy gasztrónomiai habszifonba. Csavarjon rá 1 db habpatront. Tartsa a hűtőben.
A szelet piskótára helyezzük a meggyet, a tetején Cheese mousse-szal tálalljuk.
Ehhez a recepthez ajánljuk
1-2 héten belül