Kezdőlap > Receptek > Inspiráció habszifonnal > Dalgona kávé
Dalgona kávé
Összetevők:
- 180 ml kávé
- 70 g kristálycukor
- 10 ml vanília szirup
- 40 ml víz
Amire szüksége lesz:
- 1 db 0,5L habszifon
- 1 db tölcsér és szűrő
- 1 db habpatron
A cukrot, a vaníliaszirupot és a vizet felforraljuk. Vegyük le a főzőfelületről, és adjuk hozzá a kávét. Hagyja pihenni a keveréket, amíg teljesen ki nem hűl.
Öntse a keveréket az tölcsér és szűrőn keresztül közvetlenül egy habszifon készülékébe. Csavarjon rá 1 db habpatront, és erőteljesen rázza fel 20-szor.
Hideg vagy forró tejjel tálaljuk és élvezzük!
Megjegyzés: A tökéletes eredmény érdekében használjon kétharmad tejet és egyharmad Dalgona kávékérmet a tetejére.
Ehhez a recepthez ajánljuk
Raktáron